Col amb carbassa
Una fantàstica convinació de dues verdures essencials: La col és rica en alanina, que intervé en la producció d’anticossos; arginina, que repara els teixits i construeix el múscul; vitamina C –més que les taronges—; cistina, que estimula el funcionament hormonal; i àcid fòlic, essencial per al desenvolupament del fetus. També té àcid glutamínic, que millora les condiciones mentals, leucina, essencial per al creixement infantil; niacina, que intervé en el metabolisme dels greixos, prevé la hipertensió i redueix el colesterol; tirosina, essencial per al cervell i contra la depressió, el bon funcionament de la glàndula pituitaria i de la tiroides. Les fulles externes de la col presenten una concentració important de vitamina E i contenen més calci que les fulles internes. També aporta brom, alumini, bari, fluor , magnesi, fòsfor i sofre.
La carbassa conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens i diversos àcids, com el linoleic, l’aspàrtic, l’oleic i el palmític i alguns aminoàcids.
INGREDIENTS
- 30 g de fruits vermells assecats ( poden ser panses)
- 700 g de col
- 2 grans d'all
- 30 g d'oli d'oliva verge extra
- 250 g de carbassa tallada a daus ( també està bo amb poma golden)
- 150 g d'aigua
- 1 culleradeta d'aigua
- un pessic de pebre, nou moscada i curri
- Un grapat d'ametlles per decorar ( poden ser pinyons)
PREPARACIÓ
- Posem les fruites en remull amb aigua temperada 10 minuts.
- Partim la col en trossos de la mida d'un ou. Tallem en dues tandes 4 seg / vel 4 retirant a un bol.
- Sense rentar el vas, posem els alls tallats a làmines, l'oli, la carbassa i les fruites escorregudes. Programem 5 min / varoma / invertit / velocitat cullera.
- Quan acabi el temps programat afegim la meitat de la col, la sal i el pebre. Programem 15 min / varoma / invertit / vel cullera. Després de 5 minuts aturem un moment i afegim l'altra meitat de col i la resta d'espècies. Continuem fins al final de la cocció.
- Servim al plat amb unes poques ametlles al damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada