Mandonguilles de cigrons i quinoa
D’entrada, com la resta de llegums, per tenir proteïna d’alt valor biològic s’han de complementar amb cereals integrals. De fet, la unió de llegums i cereals té el mateix valor proteic que la carn. Per complementar-ne bé el perfil nutritiu s’hi pot afegir sèsam torrat, que aporta triptòfan, i algues, que hi incorporen oligoelements com el iode. La barreja d’algues i llegums té un efecte regulador sobre les glàndules endocrines, en especial sobre la tiroide. Els cigrons contenen més ferro que altres llegums i són una bona font de greixos no saturats. Són bons per a l’estómac, el cor i el pàncrees, en especial en casos de diabetis. Són molt rics en calci, potassi i folats, i són una bona font de zinc, de seleni i de vitamines del grup B, com la niacina o la tiamina.
INGREDIENTS
- 400 g de cigrons cuits ( un pot )
- 135 g de quinoa cuita
- 100 g de pa ratllat sense gluten ( o farina de cigró )
- 1 gra d'all
- 1/2 ceba
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Una culleradeta de pebre vermell dolç
- 1/2 culleradeta de cúrcuma
- Pebre
- julivert ( fresc o sec)
PREPARACIÓ
- Rentem la quinoa i la coem segons les instruccions del paquet.
- Preescalfem el forn a 180 ºC
- Posem l'all i la ceba i el julivert amb un rajolí d'oli al vas de la thermomix i triturem per tal que no es notin gaire els trossos a les mandonguilles, 5 seg / vel 7. Coem 7 min / 100ºC / vel cullera.
- Afegim els cigrons rentats i escorreguts, el pa ratllat, la sal i les espècies i barregem 20 seg / vel 5. Traspassem a un bol i mesclem la quinoa fins que quedi ben integrada. Rectifiquem de pa ratllat si és necessari per tenir una massa que es treballi fàcilment.
- Formem boles i les passem per pa ratllat i després les fem rodar en un plat amb una mica d'oli d'oliva. Les disposem separades sobre dues safates del forn cobertes amb paper antiadherent.
- Coem les mandonguilles 20 min a 180 ºC ( podem girar-les a mitja cocció )
- Servim amb salsa de tomàquet o bolonyesa vegetal acompanyades amb arròs blanc o pasta sense gluten.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada