Tartaleta d'espàrrecs
Els espàrrecs verds són una bona font de vitamines antioxidants (C, E i provitamina A), d’àcid fòlic (B9) i de niacina (B3), la niacina afavoreix el funcionament del sistema digestiu i actua en la conversió dels aliments en energia i és important per al bon estat del sistema nerviós. L’espàrrec verd fresc és ric en potassi i pobre en sodi; aquest equilibri mineral afavoreix l’eliminació de l’excés de líquids de l’organisme. És beneficiós en casos d’hipertensió, de retenció de líquids i de càlculs renals (a excepció dels provocats per l’àcid úric). Ric en fibra saludable per a la flora intestinal, Conté clorofil·la, antioxidant i antiinflamatòria. El sofre augmenta la qualitat dels cabells, pell i ungles.
Aquestes tartaletes es poden farcir de maneres diferents: espinacs i formatge fresc, porro i tomàquet o simplement substituir els espàrrecs per altres verdures o el tipus de formatge.
Aquestes tartaletes es poden farcir de maneres diferents: espinacs i formatge fresc, porro i tomàquet o simplement substituir els espàrrecs per altres verdures o el tipus de formatge.
INGREDIENTS
massa
- 55 g d'arròs de gra rodó
- 30 g de mill en gra
- 55 g de blat sarracè
- 55 g de mantega
- 50 g d'aigua freda
- Un pessic de sal
farcit
- 30 g de formatge esmicolat o ratllat: parmesà ratllat, blau i cabra
- 150 g de llet sencera
- 10 g de fècula de patata
- 15 g de mantega
- 2 rovells d'ou
- 130 g d'espàrrecs verds frescos a trossos o congelats i cuinats parcialment a la paella
- 80 g d'embotit vegetal a daus ( opcional)
PREPARACIÓ
- Posem l'arròs, el mill i el sarracè al vas de la thermomix i triturem 30 seg / vel 10 ( o afegim després directament la farina si la tenim ja preparada)
- Afegim la mantega, l'aigua la sal i barregem 20 seg / vel 4. Retirem a un bol i fem una bola.
- Cobrim un motlle d'uns 23 cm amb paper de forn o engreixem amb mantega i estenem la bola de massa amb les mans fins que quedi fina i cobreixi la base i les parets. Reservem a la nevera.
- Preescalfem el forn a 180ºC
- Posem al vas el formatge parmesà ratllat, la llet, la fècula de patata, la mantega i els rovells d'ou i programem 5 min / 90ºC / vel 4. ( podem també aprofitar una beixamel o velouté que tinguem ja feta i escalfar-la a uns minuts a 90ºC quallant-la amb els rovells o un ou sencer). De mentre repartim els espàrrecs ( l'embotit vegetal i / o els altres formatges si és el cas) sobre la tartaleta. Després repartim la mescla del vas sobre la tartaleta i decorem.
- Fornegem durant 30 - 35 min a 180 ºC o fins que quedi daurada. Cobrim amb paper d'alumini si veiem que es daura massa. Desmotllem i servim. Es pot menjar calenta o freda.
- 30 g de formatge esmicolat o ratllat: parmesà ratllat, blau i cabra
- 150 g de llet sencera
- 10 g de fècula de patata
- 15 g de mantega
- 2 rovells d'ou
- 130 g d'espàrrecs verds frescos a trossos o congelats i cuinats parcialment a la paella
- 80 g d'embotit vegetal a daus ( opcional)
PREPARACIÓ
- Posem l'arròs, el mill i el sarracè al vas de la thermomix i triturem 30 seg / vel 10 ( o afegim després directament la farina si la tenim ja preparada)
- Afegim la mantega, l'aigua la sal i barregem 20 seg / vel 4. Retirem a un bol i fem una bola.
- Cobrim un motlle d'uns 23 cm amb paper de forn o engreixem amb mantega i estenem la bola de massa amb les mans fins que quedi fina i cobreixi la base i les parets. Reservem a la nevera.
- Preescalfem el forn a 180ºC
- Posem al vas el formatge parmesà ratllat, la llet, la fècula de patata, la mantega i els rovells d'ou i programem 5 min / 90ºC / vel 4. ( podem també aprofitar una beixamel o velouté que tinguem ja feta i escalfar-la a uns minuts a 90ºC quallant-la amb els rovells o un ou sencer). De mentre repartim els espàrrecs ( l'embotit vegetal i / o els altres formatges si és el cas) sobre la tartaleta. Després repartim la mescla del vas sobre la tartaleta i decorem.
- Fornegem durant 30 - 35 min a 180 ºC o fins que quedi daurada. Cobrim amb paper d'alumini si veiem que es daura massa. Desmotllem i servim. Es pot menjar calenta o freda.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada