Espinacs amb patates a la catalana

La recepta d'espinacs a la catalana típica portaria pinyons i panses però en aquesta versió hem utilitzat ametlla torrada i fruites vermelles assecades. El temps total de cuinat són 30 minuts. La recepta no conté gluten, ni llet ni ous. Els espinacs són rics fibra i molt rics en vitamines com la vitamina A essencial per a la vista, vitamina C que intervé en la formació dels glòbuls vermells, el col·làgen, els ossos i les dents, vitamina B important per exemple pel sistema immunitari, vitamina K i també conté minerals com el calci, ferro, magnesi, potassi, sodi, fòsfor i iode.


INGREDIENTS

  • 3 grills d'all
  • 4 o 5 patates pelades i a làmines petites
  • Espinacs frescs rentats i tallats a trossos ( uns 400g)
  • Oli d'oliva (20ml)
  • Sal ( mitja culleradeta) 
  • Fuits secs ( un grapat)
  • Fruita seca ( un grapat) en remull una estona abans.
  • Pebre al gust

PREPARACIÓ

1.Trossegem amb thermomix els fruits secs 1 seg / vel 5 ( si són pinyons no cal trossejar) i retirem per decorar el plat.
2. Trossegem els alls 5 seg / vel 5
3. Afegim 20 ml d'oli i sofregim 3 min / Varoma / vel 1
4. Afegim la patata 10 min / 100ºC / invertit / vel cullera. 
5. Acabat el temps afegim els espinacs, la fruita seca remullada amb la seva aigua, la sal i el pebre i programem 15 min / 100ºC / invertit / vel cullera  Si no caben tots els espinacs després de 5 minuts hauran encongit i podrem afegir la resta, si cal programem 5 minuts més de cocció. 
6. Passat el temps programat enretirem els espinacs i servim decorant el plat amb els fruits secs triturats. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs