Llenties estofades amb arròs

Les llenties destaquen perquè contenen molta proteïna. Com que són deficitàries en metionina, per poder disposar d’una proteïna completa, només cal combinar-les amb cereals com l'arròs. No hi ha cap altre tipus d’aliment que ens aporti un percentatge tan elevat de proteïnes amb tan poc greix (menys de l’1%). Són riques en  vitamina A, vitamines del grup B, calci en un nivell semblant al de la llet materna i, a més, les llenties són riques en fòsfor (no com la llet de vaca), de manera que contribueixen a millorar l’absorció intestinal i la formació de l’os, té una funció essencial en el bon funcionament del sistema nerviós, ferro: Les llenties contenen ferro equivalent a un tall de bistec de 100 g de vedella. Per potenciar-ne l’absorció, convé combinar-les amb aliments rics en vitamina C (podem fer una amanida amb tomàquet acompanyant el plat) i zinc: mineral que intervé en la síntesi d’hormones.

INGREDIENTS

  • 275 g de llentia ràpida
  • 100 g de pastanaga
  • 3 o 4 patates tallades a trossos
  • 1/2 pebrot
  • 1 cullerada de pebre dolç
  • 1 culleradeta de curri ( i comí si ens agrada)
  • 25 g d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 cabeça d'alls, sense pelar
  • 1/2 ceba
  • 1 fulla de llorer
  • 750 g d'aigua 

PROCEDIMENT

  1. Posem les llenties en remull una estona, mentre preparem la resta d'ingredients.
  2. Pelem i tallem a trossos les pastanagues, el pebrot i la ceba i la triturem a la thermomix, després afegim l'oli i sofregim 7 min / varoma / vel cullera.
  3. Afegim les llenties rentades, les patates tallades i algun tros de pastanaga o altra verdura, la sal, l'all, el llorer, el pebre vermell, el curri, comí i l'aigua ( omplim fins a 2L el vas)
  4. Programem 30 min / 100 ºC / invertit / vel cullera.
  5. Servir les llenties amb arròs blanc bullit reservat i acompanyades d'amanida amb tomàquet. 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn