Cols de Brussel·les al forn
Les cols de Brussel·les pertanyen a la família de les crucíferes i aporten molta fibra, vitamines K, C i del grup B, minerals com el calci, manganès, potassi, fòsfor i magnesi, betacarotens i clorofil·la. A més, com totes les cols, contenen compostos derivats del sofre, amb un efecte anticancerigen reconegut en l’organisme, i faciliten els processos depuratius del fetge.
INGREDIENTS
- Cols de Brussel·les fresques, rentades i tallada la part dura de la base i tretes les primeres fulles i cal
- Els grans d'una magrana
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Escalfem el forn a 190ºC
- Posem les cols de Brussel·les netes en una safata de forn, salpimentem i hi tirem un rajolí d'oli.
- Coem al forn a 190ºC una mica més de 30 minuts, fins que les cols quedin tendres però senceres.
- Hi afegim els grans de magrana i deixem coure uns minuts més ( també podem coure-les amb grans de raïm ) o acompanyar-les amb magrana i fruits secs sense coure.
- El plat es pot servir acompanyat de carbassa o moniato cuit també al forn al mateix temps que les cols de Brussel·les.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada