Cols de Brussel·les al forn

Les cols de Brussel·les pertanyen a la família de les crucíferes i aporten molta fibravitamines K, C i del grup B, minerals com el calci, manganès, potassi, fòsfor i magnesi, betacarotens i clorofil·la. A més, com totes les cols, contenen compostos derivats del sofre, amb un efecte anticancerigen reconegut en l’organisme, i faciliten els processos depuratius del fetge.



INGREDIENTS

  • Cols de Brussel·les fresques, rentades i tallada la part dura de la base i tretes les primeres fulles i cal
  • Els grans d'una magrana
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 190ºC
  2. Posem les cols de Brussel·les netes en una safata de forn, salpimentem i hi tirem un rajolí d'oli. 
  3. Coem al forn a 190ºC una mica més de 30 minuts, fins que les cols quedin tendres però senceres.
  4. Hi afegim els grans de magrana i deixem coure uns minuts més ( també podem coure-les amb grans de raïm ) o acompanyar-les amb magrana i fruits secs sense coure.
  5. El plat es pot servir acompanyat de carbassa o moniato cuit també al forn al mateix temps que les cols de Brussel·les.  






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Llenties estofades amb arròs