Quinoa amb verdures al vapor

Per cuinar la quinoa amb verdures al vapor, utilitzarem la Thermomix. Farem la ceba a la paella per que tingui més gust i la quinoa la courem al vapor en el cistell de la Thermomix al mateix temps que les verdures tallades petites al recipient Varoma. Temps total uns 25 minuts. La recepta no conté ni gluten, ni llet, ni ous. Les proporcions estan pensades per 4 persones. Aporta per ració: 239 Kcal, Proteïnes 8 g, Hidrats 30 g, greixos 9 g, Colesterol 0 mg, Fibra 7 g.




INGREDIENTS 

  • 600 g d'hortalisses tallades en trossos petits ( cubs de 1,5 cm )  pot ser: pastanaga, carabassó, albergínia, pebrot etc. 
  • 100 g de ceba tallada que passarem per la paella fins que transparenti.
  • 1200 g d'aigua
  • 2 culleradetes de sal.
  • 200 g de quinoa en gra.
  • Tomàquets cherri.
  • Panses o gerds.
  • Oli d'oliva.
  • Orenga i alfàbrega o menta fresca i/o julivert en el toc final.

PREPARACIÓ 

  1. Triturem les hortalisses d'una en una ( pastanaga 3 seg / vel 5, carabassó 3 seg / vel 4, albergínia 10 seg / vel 4, pebrot 2 seg / vel 5 ) i les anem reservant al recipient Varoma.
  2. Posem en el vas l'aigua i 1 i 1/2 culleradetes de sal. Introduir el cistell amb la quinoa i programar 10 min / Varoma / vel 2. Després situar el Varoma a la posició i programar 10 min / Varoma / vel 2. Posar la ceba cuita amb oli a la paella en una font fonda. Retirar el Varoma i posar la verdura a la font amb la ceba. Extraure el cistell i afegir-hi la quinoa a la font amb les verdures. Quan ha acabat la cocció passem les verdures al vapor uns minuts per la mateixa paella on hem fet la ceba. Hi podem afegir tomàquets cherri tallats, panses, fulles de menta o julivert i llimona tipus cuscús. Amanir amb oli, sal i herbes. Servir. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs