Crema de porros

El porro conté sobretot l’àcid fòlic i vitamina C. Quant a minerals és ric en potassimagnesi. L’àcid fòlic intervé en la producció de glòbuls vermells, en la formació del material genètic i en els anticossos del nostre sistema immunitari. Hem d’anar en compte de no coure’l en excés, perquè passats els 20 minuts de cocció la quantitat de vitamina C es redueix a la meitat. El porro és ric en potassi i pobre en sodi, per tant és bastant diürètic. El potassi és un mineral necessari per transmetre i generar l’impuls nerviós i per a l’activitat muscular normal; aquest fet el fa especialment interessant per a les persones esportistes. D’altra banda, el magnesi es relaciona amb el bon funcionament intestinal, nerviós i muscular; també forma part dels ossos i les dents, millora la immunitat i té un lleuger efecte laxant.

INGREDIENTS

  • 3-4 porros grans 
  • 1/2 ceba
  • Un rajolí d'oli d'oliva verge extra
  • 300 - 500 g de brou de verdures (per cobrir les verdures sofregides)
  • Un rajolí de llet
  • sal
  • pebre

PROCEDIMENT

  1. Posem en el vas el porro i la ceba tallat i trossegem 4 seg / vel 4.
  2. Afegim oli i sofregim 10 min / Varoma / vel 1 ( una estona sense cubilet )
  3. Afegim el brou per cobrir les verdures i una mica més i un bon rajolí de llet. Programem 25 min / 90ºC / vel 1.
  4. Afegim la sal i el pebre i triturem 1 min / vel 5 - 10.
  5. Servim calent. Hi podem afegir verduretes o bolets sofregits a la paella com a decoració.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs