Cuscús de coliflor

La coliflor és una verdura excepcionalment nutritiva, molt rica en vitamines i minerals.  Si està poc cuinada (menys de 10-15 minuts) conté la mateixa quantitat de vitamina C que els cítrics i ajuda a absorbir el ferro de la dieta, especialment en dietes vegetarianes. Conté vitamines del grup B, essencials en la regulació del sistema nerviós central i la formació de glòbuls vermells.
Dels minerals que conté, sobresurt el potassi, és una de les millors fonts vegetals de calci, també conté magnesi, molt important per assegurar que absorbim correctament el calci. Per la combinació entre vitamina C, antioxidants i calci, la coliflor resulta un bon aliment per a les articulacionsEl ferro és imprescindible per combatre l’anèmia i, si va acompanyat per la vitamina C, encara s’absorbeix millor. Els compostos rics en sofre –que donen un sabor molt especial– són els responsables de facilitar els processos depuratius del fetge i formen part d’alguns aminoàcids (els “maons” de les proteïnes).

INGREDIENTS

  • 1 Coliflor petita
  • 1/2 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 branca d'api
  • 1 tros de porro
  • 1 pebrot vermell
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Cibulet o julivert per decorar

PROCEDIMENT

  1. Trossegem petites les verdures i ratllem la coliflor.
  2. Saltagem a foc alt les verdures (sense la coliflor) al wok uns pocs minuts fins que comencen a perdre rigidesa.
  3. Afegim la coliflor i una mica de sal i continuem saltejant fins que tingui la consistència que ens agrada. Sempre mirant de no coure-la més de 10 minuts per tal que no perdi la vitamina C.
  4. Servim decorant amb cibulet tallat o julivert.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs