Pasta amb verdures i tofu

El tofu, soja fermentada, conté tots els aminoàcids essencials amb un 38% de proteïna. També és rica en fitoestrògens que ajuden a regular el metabolisme i rejoveneixen els teixits. Gràcies a la genisteïna, una isoflavona present a la soja, neteja els vasos sanguinis, n’augmenta la seva flexibilitat i per tant millora la circulació. S’ha comprovat que el consum habitual de soja redueix el colesterol en un 20%. Conté molt de calci, i la proporció  respecte del magnesi és ideal per fixar el calci als ossos. A més també aporta: sodi, potassi, fòsfor, zinc, ferro i coure i és fantàstic per combatre els problemes d’hipertensió arterial.

INGREDIENTS

  • 250 g de pasta sense gluten ( hem usat hèlix de llenties)
  • 200 g de carbassa tallada a bastonets petits
  • 200 g de carabassó tallat a bastonets petits
  • 1/2 ceba tallada a tires
  • Un tros de tofu
  • Tomàquet sec en oli 
  • Pebrot escalivat 
  • Un parell de làmines de gingebre ratllades
  • Sal i pebre 

PREPARACIÓ

  1. Cuinem la pasta seguin les instruccions del paquet i l'escorrem.
  2. Cuinem al wok la ceba fins que es torna transparent i després afegim la resta de verdures crues per saltejar-les una estona.
  3. Afegim el tofu, el pebrot escalivat i el tomàquet sec amb una mica del seu oli per donar-li gust.
  4. Condimentem amb el gingebre, sal i pebre al gust ( la recepta accepta una mica de picant i el gingebre i el tofu li donen un gust asiàtic )
  5. Ajuntem la pasta escorreguda al wok juntament amb els condiments per agafi tot el gust i servim.

 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs