Pastissets de coliflor i formatge


  • La coliflor és un potent anticancerigen: tots els estudis assenyalen la importància d’ingerir cada dia verdures per prevenir el càncer. En un estudi científic molt extens en què s’ha comparat l’efecte de 38 verdures diferents sobre vuit tipus de tumors, la conclusió és que les dues famílies vegetals més importants en la lluita contra el càncer són l’Allium (la dels alls i cebes) i la de les crucíferes (col, bròquil i coliflor). S’han demostrat efectes positius davant dels tipus de càncer següents: pit (específicament per a aquest tipus de càncer, les dones diagnosticades i tractades que incloïen una ració diària de crucíferes reduïen a la meitat les recaigudes), cervell, ronyó, pulmó, pàncrees, pròstata, estómac i medul·la. Els resultats són tan espectaculars que les conclusions d’aquest estudi assenyalen que incloure cada dia aquestes dues famílies d’aliments en la dieta és essencial per prevenir qualsevol tipus de tumors.
  • És essencial per mantenir el sistema immunològic de l’intestí:  contenen un compost químic (l’indol-3-carbinol). Aquest compost és transformat per l’àcid de l’estómac en una substància que estimula l’acció de les defenses de l’intestí, en concret dels limfòcits intraepitelials. Aquests limfòcits fan la funció de guardians encarregats de mantenir i reparar la mucosa intestinal, com també de defensar-la de l’atac dels diferents patògens (bacteris, virus, fongs, etc.). 
  • Protegeix l’estómac: un estudi desenvolupat per la Universitat John Hopkins dels EUA i pel Centre d’Investigació Científica Nacional de França ha descobert com el bacteri Helicobacter pilori, relacionat amb les úlceres i els tumors d’estómac podria ser eliminat menjant verdures que contenen sulforafà, com per exemple la coliflor.
  • Redueix el risc de tenir colitis ulcerosa i malaltia de Chron: ingerir verdures regularment i especialment les de la família de les crucíferes també està associat amb un risc més baix de tenir malalties inflamatòries del sistema digestiu. 
  •  Per tal de minimitzar els efectes no desitjats com les flatulències, es poden incloure llavors i verdures carminatives  quan es cou, com el fonoll o el comí. També pot ajudar prendre una infusió de camamilla amb anís verd o menta per postres. Les crucíferes tenen compostos (anomenats cianogènics) que poden bloquejar l’absorció i la utilització del iode per part de la glàndula tiroides. Aquestes substàncies es produeixen per l’acció d’un enzim que s’allibera quan es matxuca o mastega la coliflor crua i en grans quantitats. Cuinada no té aquest efecte.


INGREDIENTS

  • 1/2 kg de coliflor ( les flors )
  • 2 ous
  • 120 g de ceba picada
  • 120 g de formatge tendre
  • 100 g de pa ratllat ( sense gluten )
  • Albahaca
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ

  1. Prescalfem el forn a 220 ºC
  2. Ratllem o piquem el formatge i reservem. 
  3. Piquem la coliflor i la ceba ben petita, incorporem el pa i el formatge, la sal, el pebre i la albahaca (si és seca)  i reservem la pasta de coliflor resultant.
  4. Muntem els ous 6 min / vel 4 / 37 ºC , aturem i tornem a programar 6 min / vel 4 / 37ºC i els embolquem  amb la pasta de coliflor reservada.
  5. Sobre la safata del forn posem un full de paper vegetal i formem bunyols utilitzant dues culleres.
  6. Coem al forn durant 20 min a 220ºC fins que estiguin daurats. 
  7. Servim acompanyats de salsa: tomàquet, romesco, maionesa etc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs