Brownie de nous i plàtan, la mona

La xocolata té flavonoides, que són les substàncies antioxidants que serveixen per impedir que s’oxidin les cèl·lules de l’organisme, que és el que fan els radicals lliures quan s’alliberen. També tenen efectes cardioprotectors, la xocolata redueix els infarts, les angines de pit i els ictus fins a un 37% i podria fer baixar el colesterol, perquè evita que es formin plaques de greix a les venes i a les artèries. És cert que la xocolata té substàncies excitants i addictives, però menys potents que les del cafè i les del te.


INGREDIENTS
  • 100 g de nous 
  • 200 g de xocolata fondant ( min. 50% de cacao)
  • 100 g de mantega atemperada
  • 3 ous
  • 90 g de sucre
  • 50 g d'ametlla molta
  • 200 g de plàtans en rodanxes fines
PREPARACIÓ
  1. Preescalfem el forn a 180 ºC i cobrim el motlle amb mantega
  2. Trossegem les nous 10 seg / vel 4, retirem del vas i reservem
  3. Posem al vas la xocolata, la mantega i programem 5min / 50 ºC / vel cullera
  4. Afegim els ous, el sucre i l'ametlla molta i mesclem 20 seg / vel 4
  5. Incorporem el plàtan i les nous reservades i mesclem 10 seg / invertit / vel 4
  6. Aboquem la massa al motlle
  7. Fornegem durant 30 min a 180 ºC. Deixar refredar abans de menjar

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs