Col kale saltejada amb tofu i sèsam

La col arrissada o kale és baixa en calories i alta en fibra, és una bona font de poderosos fitonutrients
Els fitonutrients són substàncies naturals que es troben en els pigments dels vegetals i que tenen un gran poder antioxidant i protector de les cèl•lules. La col arrissada és molt rica en carotenoides i flavonoides, els dos antioxidants principals associats a propietats anticancerígenes, conté molt de ferro, conté molt de calci, a més, a diferència d’altres verdures, té una proporció molt baixa d’àcid oxàlic, que interfereix en l’absorció del calci, cosa que garanteix que aprofitem al màxim aquest mineral, que ens ajuda a prevenir la pèrdua òssia i l’osteoporosi i a mantenir un metabolisme saludable, conté molta vitamina C, és una de les fonts vegetals de vitamina K per excel•lència: 100 g proporcionen el 700% de la ingesta diària recomanada. Segons l’American Journal of Clinical Nutrition, una dieta alta en vitamina K ens ajuda a protegir l’organisme contra diversos tipus de càncer, a enfortir i a promoure la formació òssia, i a prevenir la coagulació de la sang. Uns nivells adequats de vitamina K a la dieta ajuden a limitar el dany neuronal, motiu pel qual té un paper tan important en el tractament de pacients amb Alzheimer. El consum de kale està contraindicat en cas de prendre medicació anticoagulant, ja que la vitamina K que conté pot interferir amb el fàrmac i provocar nivells de toxicitat, té propietats antiinflamatòries: Una tassa de col arrissada conté un 10% de la dosi diària recomanada d’àcids grassos omega-3, que ajuden a lluitar contra els trastorns d’artritis, asma i malalties autoimmunes, protegeix de malalties cardiovasculars: La fibra de la col arrissada s’uneix als àcids biliars i ajuda a regular els nivells de colesterol a la sang, cosa que redueix el risc de tenir malalties del cor, és un aliment depuratiu: Com que conté molta fibra i sulfurs, la col arrissada és un aliment idoni per depurar el cos i mantenir el fetge sa.

INGREDIENTS

  • Col kale bullida al vapor
  • 1 ceba
  • Tomàquets secs 
  • Daus de tofu premsat
  • llavors de sèsam
  • Sal, pebre i gengibre ratllat.

PREPARACIÓ

  1. Saltegem el sèsam ( sobretot si és cru), afegim la ceba i els tomàquets secs tallats a trossos petits, els daus de tofu premsat i finalment afegim la col kale bullida al vapor. 
  2. Saltegem i amanim amb la sal i les espècies fins que tingui el gust desitjat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs