Tarta de pasta de full farcida d'espinacs

Els espinacs tenen molts efectes beneficiosos sobre l’organisme: Són anticancerígens perquè són rics en antioxidants com la clorofil·la. Altres estudis més concrets destaquen l’efecte combinat de la fibra i els antioxidants com a protector del càncer de còlon, milloren la fertilitat masculina i femenina, milloren la fatiga crònica perquè tenen molt de coenzim Q10. Però els espinacs també poden tenir alguns efectes negatius: Les persones amb càlculs renals han de vigilar. Per evitar-los és útil combinar-los amb aliments rics en vitamina C, que ajuden a metabolitzar part dels oxalats, les persones amb migranyes haurien de vigilar: contenen histamina, que pot provocar al·lèrgies i mals de caps en persones susceptibles. No hi ha estudis concloents sobre el tema i, per tant, no convé generalitzar. Abans de prohibir el consum d’aquestes verdures i d’altres que també en contenen –com el tomàquet o l’albergínia– s’han de fer estudis clínics i dietètics exhaustius per no restringir la dieta innecessàriament.

INGREDIENTS

  • Pasta de full sense gluten
  • Espinacs amb patates a la catalana ( ja cuinats, mirar recepta al bloc)
  • 2 ous
  • Llet evaporada
  • Formatge tendre ratllat
  • Formatge de cabra 
  • nous

PREPARACIÓ

  1. Coem la pasta de full sobre un motlle metàl·lic a 180ºC durant 15 minuts. Abans el punxem moltes vegades amb una forquilla i hi posem llegum secs per tal que no pugi la massa.
  2. Mentre es cou la pasta posem en un bol dos ous batuts, els espinacs amb patates a la catalana i un rajolí de llet evaporada i el formatge tendre ratllat. 
  3. Farcim la pasta mig cuita amb la mescla d'espinacs i decorem amb trossos de formatge de cabra i nous. 
  4. Tornem a posar al forn durant 15 o 20 minuts més a 180ºC

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs