Truita d'alls tendres

L’all destaca per la seva riquesa en minerals: principalment potassi, fòsfor, magnesi, zinc i iode. I en el contingut vitamínic: destacarem les vitamines del grup B (sobretot la B1, B3 i B6), totes elles molt importants per al bon funcionament del sistema nerviós. I també en vitamines antioxidants com la C i la E. Les propietats saludables de l’all estan associades al seu contingut en principis actius rics en sofre (al·licina, entre d’altres): l’al·licina només es forma quan triturem o tallem l’all molt fi perquè llavors entren en contacte dues substàncies (l’enzim al·liïnasa i el substrat al·liïna), que es troben separades per una membrana que trenquem en matxucar l’all. Els principis actius tampoc es formen quan cuinem l’all perquè en destruïm una de les substàncies (l’enzim al·liïnasa). L’al·licina és la principal responsable dels efectes beneficiosos de l’all sobre l’organisme.


INGREDIENTS

  • Un manat d'alls tendres tallats petits.
  • 2 o 3 patates tallades a làmines fines
  • 3 ous 
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ

  1. En una paella fregim les patates amb poc oli i les xafem una mica com per fer truita de patata. De mentre batem els ous en un bol. Quan estiguin transparents afegim els alls tendres, la sal i el pebre i fregim fins que quedi daurat.  Retirem l'oli sobrant i ajuntem les verdures amb els ous batuts.
  2. Incorporem bé les verdures amb els ous i rectifiquem de sal. Tornem a posar la barreja a la paella quan estigui calenta, deixem que qualli i quan estigui una mica compacta la girem. Coem per l'altra cara i enretirem.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs