Wok de verdures i tofu amanit amb gingebre


El gingebre conté àcid oxàlic, gingerol, fibra, olis essencials, com el citral, la citronella, o el gama-eudesmol; aminoàcids, com l’arginina, l’asparagina, la histidina, la isoleucina, la leucina, la lisina, la metionina, la niacina, la treonina, el triptòfan, la tirosina, o la valina, i minerals, com l’alumini, el bor, el crom, el cobalt, el manganès, el fòsfor, el silici, o el zinc. Què vol dir tot això? 
Va molt bé per trencar aliments  amb alt contingut de proteïnes, com ara el tofu. Estimula el pàncrees i augmenta la producció d’enzims que afavoreixen la digestió i és dels millors remeis que hi ha per combatre les nàusees, és un antibacterià molt potent ajuda a dissoldre els trombes de les artèries i disminueix els nivells de colesterol en la sang, serveix per alleujar els símptomes de la grip i la sinusitis, serveix per desinflamar el nas congestionat, és un bon antiinflamatori i analgèsic i afrodisíac. Cal emprar-lo sempre en petites quantitats perquè té un gust molt potent.



INGREDIENTS

  • Hortalisses variades tallades a tires fines ( ceba, pebrot verd i vermell, carbassa o pastanaga, carabassó)
  • Un tros de tofu premsat tallat a daus
  • Un dit d'arrel de gingebre ratllat
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Coem al wok amb un rajolí d'oli les hortalisses començant per les que triguem més a coure's: carbassa, carabassó, ceba i pebrots. Salejant a foc alt fins que estiguin cuites però senceres.
  2. Afegim els daus de tofu i torrem amb el saltejat el temps mínim per que prengui color.
  3. Mentre encara ho tenim al foc amanim al gust de sal, una mica de pebre i el gingebre ratllat i servim. 






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs