Wok de verdures i tofu amanit amb gingebre
El gingebre conté àcid oxàlic, gingerol, fibra, olis essencials, com el citral, la citronella, o el gama-eudesmol; aminoàcids, com l’arginina, l’asparagina, la histidina, la isoleucina, la leucina, la lisina, la metionina, la niacina, la treonina, el triptòfan, la tirosina, o la valina, i minerals, com l’alumini, el bor, el crom, el cobalt, el manganès, el fòsfor, el silici, o el zinc. Què vol dir tot això?
Va molt bé per trencar aliments amb alt contingut de proteïnes, com ara el tofu. Estimula el pàncrees i augmenta la producció d’enzims que afavoreixen la digestió i és dels millors remeis que hi ha per combatre les nàusees, és un antibacterià molt potent ajuda a dissoldre els trombes de les artèries i disminueix els nivells de colesterol en la sang, serveix per alleujar els símptomes de la grip i la sinusitis, serveix per desinflamar el nas congestionat, és un bon antiinflamatori i analgèsic i afrodisíac. Cal emprar-lo sempre en petites quantitats perquè té un gust molt potent.
INGREDIENTS
- Hortalisses variades tallades a tires fines ( ceba, pebrot verd i vermell, carbassa o pastanaga, carabassó)
- Un tros de tofu premsat tallat a daus
- Un dit d'arrel de gingebre ratllat
- Sal i pebre
- Oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
- Coem al wok amb un rajolí d'oli les hortalisses començant per les que triguem més a coure's: carbassa, carabassó, ceba i pebrots. Salejant a foc alt fins que estiguin cuites però senceres.
- Afegim els daus de tofu i torrem amb el saltejat el temps mínim per que prengui color.
- Mentre encara ho tenim al foc amanim al gust de sal, una mica de pebre i el gingebre ratllat i servim.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada