creps de fajol farcits de wok de verdures amb fesols

En general, el valor nutricional del fajol és considerablement superior al dels cereals. Els hidrats de carboni són el seu component principal, però també conté proteïna i diferents minerals i antioxidants. Conté manganès, coure, magnesi i fòsfor. Millora el control dels nivells de sucre en sang, és bo per al cor i la circulació. El fajol és el cereal (i pseudoceral) més ric en rutinaun antioxidant que té molts efectes beneficiosos sobre la salut. La rutina sembla que disminueix el risc de tenir un atac de cor, ja que prevé la formació de coàguls, disminuint la inflamació reduint la pressió sanguínia. 

El fesol, com la resta de llegums, ens aporten energia de llarga durada que a més tenen un efecte saciant, de manera que són útils en les dietes de control de pes. Com qualsevol altre llegum, aporta una quantitat important de proteïnes. També cal destacar el seu contingut en fibra. Es tracta d’un llegum molt ric en minerals com el potassi, el ferro i el magnesi. El magnesi és essencial perquè funcioni l’hormona calcitonina –que ajuda a incrementar el calci als ossos i el reté– i és una gran ajuda per lluitar contra les artritis.


INGREDIENTS

Per les creps

  • 200 g de farina de fajol (certificada sense gluten)
  • 2 ous
  • 500 ml de llet semidesnatada
  • Sal
  • 20 g d'oli

Pel wok de verdures amb fesols

  • 1 ceba 
  • Pebrot verd i vermell (podem usar carabassó, pastanaga etc.)
  • Una safata de fesols cuits
  • Sal 
  • Oli 
  • Espècies per donar un toc picant

PREPARACIÓ

  1. Posem al vas de la thermomix la farina, els ous, la llet i la sal i posem 30 seg / vel 4. Retirem a una gerra i deixem reposar durant un mínim de 30 minuts. Rentem el vas.
  2. Escalfem un rajolí d'oli en una paella antiadherent. Vessem un cullerot de massa inclinant la paella per cobrir totalment la base. Coem fins que les vores estiguin lleugerament daurades i voltegem per coure-la per l'altre costat. Repetim amb totes les creps i les anem apilant a un plat. 
  3. Coem les verdures tallades a tires amb una mica d'oli al wok a foc alt, hi afegim els fesols i hi posem sal i espècies al gust. 
  4. Servim per separat. Podem acompanyar el plat d'alguna salsa o formatge ratllat.







Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs