Hamburguesas de bròquil

A més dels valors nutricionals i l'acció anticancerígena, el bròquil també ens pot ajudar en els processos depuratius del fetge, ja que ens ajuda a millorar-ne el funcionament. Un altre aspecte destacable és l’efecte protector de la mucosa de l’estómac i dels intestins. El bròquil conté una llista de compostos antioxidants que ens ajuden a eliminar els radicals lliures: la luteïna i zeaxantina, que ens ajuden a reduir el colesterol, els bioflavonoides que actuen conjuntament amb la vitamina C i ens poden ajudar a lluitar contra els refredats i la grip, la clorofil·la que té propietats antiinflamatòries, antibactericides, i cicatritzants i SOD, que protegeix les cèl·lules sanes de l’atac dels radicals lliures.



INGREDIENTS

  • 1 bròquil petit
  • 3 ous
  • 100 g de formatge ratllat per fondre
  • Pa ratllat sense gluten
  • Sal i pebre 
  • Oli

PREPARACIÓ

  1. Ratllem el bròquil a la thermomix.
  2. En un bol barregem el bròquil amb els ous, afegim el formatge i pa ratllat fins que tingui certa consistència per formar les hamburgueses, sal i pebre al gust. Si és possible les deixem una estona a la nevera.
  3. Escalfem un rajolí d'oli en una paella antiadherent. Formem les hamburgueses directament a la paella i les coem per ambdues bandes.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Espinacs amb patates a la catalana

Cols de Brussel·les al forn

Llenties estofades amb arròs